Lägg skarpsillen på en smord plåt, smör eller rapsolja
Stek i 225 graders ugn i 10 min
Öka därefter till grillvärme och kör ca 5 min tills det knäpper i fisken
Salta och ät som snacks
Friterad skarpsill 1
Frityrsmet:
2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2,2 dl iskallt vatten2 msk rapsolja
Vispa samman alla ingredienserna till frityrsmeten
Doppa den torra skarpsillen i smeten och fritera på hög värme i fritös eller stekpanna med rikligt med olja
Servera med t.ex. aioli
Saltas efter behag
Friterad skarpsill 2
500 g små rensade skarpsillar
2 dl vetemjöl
3 ägg
Salt
3 dl panko
1 liter olja till fritering
Panera fisken i mjöl smaksatt med salt, ägg och sedan panko.
Värm oljan till ca 180° och fritera fisken gyllenbrun.
Låt rinna av på hushållspapper.
Ev. kan man smaksätta med chilipulver efter smak i frityrsmeten
Copyright © Gutefisk